זכויות נפגעי עבירה
על אף שבמהלך משפט פלילי המדינה היא זו שאחראית על התביעה כנגד הנאשם והנפגע אינו צד פורמלי, גם לו ישנן אי אלו זכויות
הזכויות המגיעות לנפגעי העבירות הפליליות מעוגנות בחוק נפגעי העבירה המסדיר בדיוק את כל שמגיע לנפגע. החוק הנ"ל כולל מספר דברים בניהם צווים שונים שנועדו להגן עליו, צווי מגבלות שנועדו לשמור עליו גם לאחר תום ההליך הפלילי ועוד. משרד עו"ד אוהד מגורי מומחה בתחום הפלילים ויוכל לייעץ לכם ולדאוג שתקבלו בדיוק את כל מה שמגיע לכם. אנו יודעים שמצבם של נפגעי העבירה עשוי להיות לא קל ואנו כאן כדי שלא יעברו את זה לבד וכדי שכל האינטרסים שלהם יישמרו.
צווי הגנה לנפגעי עבירה
חוק נפגעי העבירה שנחקק בישראל מוסדרות כל הזכויות המגיעות לאלו שנפגעו כתוצאה מעבירות פליליות שבוצעו נגדם. בתוך חוק זה ניתן למצוא רשימה של צווי הגנה שנועדו לשמור על ביטחונו ועל שלומו של הנפגע. צווים כמו צו למניעת הטרדה מאיימת, צו איסור פרסום, צו פיקוח וצו הרחקה הם רק חלק מהרשימה של הצווים הקיימים לזכותו של הנפגע. מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בפלילים בכדי שזה יבחן את המקרה ואת כל הדרכים בהן ניתן לסייע ולהגן על נפגע העבירה.
פיצויים לנפגעי עבירה
בנוסף לצווים אותם סקרנו לעיל, ישנם מקרים בהם לנפגעי העבירה מגיעים גם פיצויים כספיים. גובה הפיצוי והאם הוא מגיע תלוי בכל מקרה לגופו. כדי לבדוק האם המקרה שלכם עומד בקריטריונים לקבלת פיצויים לנפגעי עבירה תוכלו להתייעץ עם עו"ד אוהד מגורי ולקבל את עזרתו. לעו"ד מגורי ניסיון רב בטיפול בזכויות נפגעי עבירה והוא יוכל לייעץ לכם וללוות אתכם במקצועיות רבה.
זכויות נפגעי העבירה בשלב המשפט
על אף כי
נפגעי עבירה אינם צד פורמלי במהלך המשפט יש להם אי אלו זכויות. כך למשל מותר להם לבקש לנכוח במהלך המשפט, לעיין בכתב האישום, להביע עמדה, לתת תצהיר ועוד ועוד. זכויות אלו נובעות מתוך כך שלמרות שהמדינה היא זו שתובעת את הנאשם, היא עדיין שואפת לשמוע ולתת מקום גם לנפגע העבירה. מה שכן, כדי להשתמש בזכויות אלו בתבונה רצוי לקבל הכוונה והנחיה מעו"ד מקצועי שיאמר לכם כיצד ובאיזה שלב של המשפט כדאי להשתמש בזכויות אלו.