הדין לקטינים ובני נוער
משרדו של עו"ד אוהד מגורי עוסק בניהול תיקי נוער
אחד הרגעים הכי הקשים להורה הוא קבלת הודעה מאת המשטרה אודות היות בנו או בתו עצורים ו/או מעוכבים לחקירה. התחושה היא נוראית כאשר הלב אינו חדל מלפחד על גורלם ועל הטראומה הקשה הנגרמת להם. עורך דין אוהד מגורי המתמחה בתיקי נוער ידע להתמודד עם המצב ביעילות הנדרשת ולמזער את הנזק אשר עשוי להיגרם לקטין מההליך המשפטי.
במסגרת תפקידיו הרבים של
עו"ד אוהד מגורי במשטרה, פיקד על יחידות נוער וחקירות נוער והוא מכיר היטב את דרכי החשיבה, הן של החוקרים והקצינים והן של הקטינים המצויים במצוקה ולא תמיד יודעים כיצד לבטא את חפותם בפני אנשי מרות.
קטין מוגדר בסעיף 1 לחוק הנוער (שפיטה ודרכי טיפול) כמי שביום הגשת כתב האישום כנגדו, טרם מלאו לו 18 שנה. חשוב לדעת כי המועד הרלוונטי הינו היום בו הוגש כתב אישום ולא היום בו בוצעה העבירה.
כנגד קטין אשר ביצע עבירה פלילית חייבים להגיש
כתב אישום לא יאוחר משנה מיום ביצוע העבירה. לא הוגש כתב אישום בחלוף שנה, נדרשת הסכמת היועמ"ש בכדי להגיש את כתב האישום.
בבית משפט לנוער הבדלים משמעותיים מבית משפט של בגירים. שופטים נוטים לתת יותר חשיבות לפן השיקומי של הקטין, על מנת לאפשר לקטין להשתקם ולנהל את המשך חיין באופן תקין. לרוב יפעל עורך הדין למניעת הרשעה בתיקו של קטין כאשר ישתמש במקצועיותו לבחון אפשרויות לשיקום הקטין ו/או להראות לבית המשפט כי אין המדובר בהתנהגות המאפיינת את הקטין (מקרה חד-פעמי) וכי אין אינטרס ציבורי בהרשעתו והכתמתו ברישום פלילי.
כמובן שעורך הדין מגורי ילחם למען הוכחת חפותו של כל נאשם, בין אם קטין או בגיר. אך ישנם מקרים בהם אכן הראיות נוטות להוכחת אשמתו של הקטין, אך אין זה סוף פסוק ואין חובה כי יורשע הנאשם, בעיקר אם מדובר בקטין.
טרם ההרשעה בדין בית המשפט שולח את הקטין לשירות המבחן לנוער לשם קבלת חוות דעת. על שירות המבחן לתת חוות דעת לעניין הטלת הרשעה או הימנות מהרשעה בדין. החוויה היא חדשה ולעתים מבישה ורצוי כי הקטין ובני משפחתו יקבלו הסבר מפורט אודות הצפוי לו עת המפגש עם קצין המבחן.
עו"ד אוהד מגורי מנוסה בניהול תיקי נוער ובקיא בדרך שבה מתנהלת שירות המבחן לנוער, חשוב כי קטין יגיע לשירות המבחן כאשר יודע איך להתנהג ולדבר על מנת לשקף נכונה את כוונתו להשתקם.
ישנה חשיבות רבה ומכרעת לשירות המבחן לנוער שהינו גוף בלתי נפרד מניהול ההליך ומסייע לבית המשפט בקבלת ההחלטה בכל הקשור לנאשם, דרכי ענישתו ושיקומו גם יחד.
על אף שבתי משפט נותנים חשיבות רבה לשיקומו של קטין לא תמיד הליך פלילי כנגד קטין נגמר ב"אי הרשעה" וחשוב כי
עורך דין פלילי עם ניסיון וידע בתחום הנוער ינהל את התיק מתחילת המשפט על מנת לאפשר לבית המשפט לקבל תמונה רחבה המשקפת את רצונו ויכולתו של קטין אכן להשתקם ולא לשוב על מעשיו.
בפועל המשמעות של הרשעה או אי הרשעה היא יכולתו של הקטין להמשיך את חייו באופן נורמטיבי שיאפשר לו לעסוק במקצועות הדורשים הצגת מרשם פלילי נקי. כמו כן, אי הרשעה משאירה לקטין אפשרויות בחירה היכן ובמה לשרת בצה"ל.
עו"ד אוהד מגורי, המנוסה בתיקי נוער, יפעל למזעור הנזק הנגרם לקטין עקב החוויה המשפטית הקשה והשגת התוצאה הטובה ביותר אשר תשרת את צרכיו של הקטין, לא רק העכשוויים אלה בעיקר העתידיים. כאשר מדובר בעתיד ילדיכם, אין מקום לפשרות - אתם זקוקים לאיש מקצוע בעל ניסיון ומקצועיות.