השבת תפוס - רכוש/רכב
משרדו של עו"ד אוהד מגורי מתמחה בהשבת רכוש התפוס על ידי משטרה ישראל לבעליו, לרבות כלי רכב ותפוסים בעלי ערך רב
בלא מעט מקרים בהם אדם המעוכב או נעצר על ידי משטרת ישראל, ניטלים מרשותו פרטי רכוש, בין אם מדובר ברכוש פרטי שלו ובין אם מדובר ברכוש השייך לאחר ומצוי בהחזקתו החוקית. כך במקרים רבים משטרת ישראל אינה מהססת לתפוס כלי רכב ולהחזיקם בתנאים אשר עשויים להביא לנזק בלתי הפיך לרכב.
למשטרת ישראל הסמכות לתפוס כל חפץ, ללא צו של בית המשפט, למשך 180 ימים, כאשר ישנו יסוד סביר להניח שבחפץ נעברה עבירה, או עומדים לעבור בו עבירה, או שהוא עשוי לשמש כראיה במשפט, או שהוא ניתן כשכר עבור ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה. (ישנן הוראות מיוחדות לעניין מחשבים)
במידה ובתקופת הזמן הנ"ל מיום תפיסת החפץ לא הוגש כתב אישום והחפץ לא משמש ראייה ולא ניתן לגביו צו שיפוטי, המשטרה צריכה להחזירו, ללא הפעלת שיקול דעת, למי שמידיו הוא נלקח.
אך המציאות היא אחרת ובלא מעט מקרים המשטרה לא מחזירה את הרכוש התפוס לבעליהם, גם בחלוף 180 ימים ואפילו במקרים בהם נסגר תיק החקירה ואין כוונה להגיש בו כתב אישום. מה עוד, זה לעתים מוחזק על ידי משטרת ישראל למשך חודשים ושנים.
אין כל חובה להמתין 180 ימים ואף לא יום אחד. בלא מעט מקרים אין כל הצדקה להחזקת הרכוש שנתפס, כאשר לרוב רכוש זה נתפס באופן שרירותי, כגון פלאפון, מפתחות וכלי רכב. על המשטרה להראות הצדקה בהמשך החזקת החפץ. לא זאת ועוד, גם אם ישנו סיכוי כי החפץ ישמש ראייה בהליך משפטי ו/או יתבקש חילוטו בתום ההליך המשפטי, עדיין על המשטרה להראות כי לא ניתן להסתפק ב"חלופת תפיסה" כגון החזקת החפץ אצל בעליו תוך התחייבות שלא לעשות בו שינוי ו/או רישום שעבוד לטובת המדינה ו/או השבתו כגון פיקדון כספי.
לעו"ד אוהד מגורי ניסיון רב והצלחות רבות בהשבת רכוש לבעליו או לבעלי זכות ברכוש, בין אם מדובר בפריטים קטנים כגון מכשירים סלולאריים ובין אם מדובר בכלי רכב. עורך דין המתמחה בנושא השבת רכוש, גם במקרים בהם נטענת כוונת חילוט בתום ההליך המשפטי, ידע להציג בפני בית המשפט את הנימוקים הנכונים להשבת הרכוש, בין בתנאים ובין אם לאו.