פתח/סגור תפריט עורך-דין אוהד מגורי | משרד עורדי דין בחדרה אוהד מגורי עורך-דין אוהד מגורי | משרד עורדי דין בחדרה אוהד מגורי
רשיון נשק בקלות ובמהירות - לחצו כאן לבדיקת זכאות ראשונית אונליין

נהיגה בפסילה

להבדיל ממי שמואשם בנהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, מי שמואשם בנהיגה בזמן פסילה צפוי לגישה מחמירה יותר של התביעה ובתי המשפט.

העונש הקבוע בחוק לנהיגה בזמן פסילה עומד על 3 שנות מאסר בפועל לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה. מי שנודע לו שנפסל מקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתוקפה הוא נוהג ברישיון שנהיגתו אסורה בלי רישיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברישיונו כל עוד הם בתוקפם, או מי שנודע לו כי נפסל מלהחזיק ברישיון רכב וכל עוד הפסילה בתוקפה הוא משתמש באותו רכב או מרשה להשתמש בו, או מי שנהג או הרשה לאחר לנהוג ברכב בניגוד להודעת איסור שימוש או צו איסור שימוש, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס מאה אלף שקל, או שני העונשים כאחד.

המשטרה ובתי משפט נוטים שלא לגלות רחמנות כלפי מי שנהג עת היותו פסול נהיגה. הסיבה העיקרית לכך היא שמי שבוחר לבצע עבירה שכזאת בעצם מזלזל בחוק. מערכות המשטרה מעודכנת לאלתר ברגע שמישהו נפסל (אך לוקח זמן עד שביטול הפסילה מתעדכנת).

עת ביקורת משטרתית יבחן השוטר האם מדובר ב"פסילה בהעדר" או שמא ב"פסילה ביודעין". "פסילה בהעדר" מתייחסת למקרים בהם אדם נדון לתקופת פסילת רישיון שלא בפניו. כך לדוגמא אם אדם קיבל הזמנה לדין בגין עבירת שכרות וחמק מזכרונו המועד לדיון והנה לפתע מתברר כי באותו דיון השופט גזר עליו תקופה של שנתיים פסילת רישיון בפועל. באם הפסילה לא הייתה ידועה לנהג עד לרגע הביקורת אז אמנם הנהג לא יועמד לדין בגין נהיגה בעת פסילה אך השוטר יזין במערכת כי הודיע באופן רשמי לנהג אודות הפסילה ומאותו רגע יאסר על הנהג להמשיך לנהוג. במקרה כזה האדם גם לא יעצר ולעתים המשטרה אף מאפשרת לאותו אדם לנסוע לביתו ולשוב למשטרה לאחר מכן לקבל את ההודעה הרשמית.

אין זה דומה למקרה של מי שנהג בעת פסילה ביודעו כי הוא בתקופת פסילת רישיון. בלא מעט מקרים המשטרה תבצע מעצר ותביא את הנהג בפני בית המשפט למחרת היום. מדובר בעבירה שהמשטרה נלחמת בה בחומרה. בכדי להלחם בתופעה זו מציבה המשטרה מארבים לנהגים שרישיונם נשלל.

העונשים המוטלים על מי שנוהג בזמן שלילה הינם חמורים ביותר. נהג המורשע בעבירה של נהיגה בזמן שלילה, דינו - עונש של שלוש שנות מאסר ומינימום פסילה למשך שנתיים (סעיף 67 לפקודת התעבורה).

עורך דין אוהד מגורי, המתחמה בתחום התעבורה, יפעל לשכנע את התביעה ו/או את בית המשפט להימנע מהטלת עונש של מאסר בפועל וינסה לשכנע את אלה להסכים לעונש מרתיע הצופה פני עתיד כגון מאסר על תנאי. גם באותם מקרים של מי שאין זה הפעם הראשונה שהוא נתפס נוהג בפסילה עדיין יפעל עורך הדין למצוא דרך להשיג בעבור הלקוח את התוצאה הטובה ביותר, כך שאם השופט מתעקש להטיל עונש מאסר עדיין יש מקום לבחון את ריצוי המאסר בעבודות שירות.

למשרדו של עורך הדין אוהד מגורי נסיון עשיר והצלחות רבות במקרים של "נהיגה בפסילה".
לקביעת פגישה ולייעוץ משפטי צרו קשר:
נייד (24/7):050-4634633
משרד:04-6222420
פקס:04-6222421
דוא"ל:magori.law@gmail.com
מעונינים שנחזור אליכם? לחצו כאן